Omega 6
Omega-6 er en gruppe flerumættede fedtsyrer, som ikke er fiskeolier. Sunde kostvaner retter op på kostens skæve forhold mellem omega 3 og omega 6, primært ved at spise flere fisk, flere naturlige fødevarer, samt holde igen med industriproducerede fødevarer af tvivlsom kvalitet. Fede fisk, skaldyr, makrel, ål, laks, hellefisk, sild, sardin, regnbueørred og visse plantefødevarer.
Kilder: Planteolier (majs, solsikke, vindruekerne.
Anbefalet daglig dosis: Danske spisevaner giver os typisk 8-10 gange flere omega 6 end omega 3, fordi især færdigretter og halvfabrikata er fyldt med planteolie. Samtidig spiser vi færre fisk og dyr fra friland end tidligere. Ideelt set burde vi kun få 2-4 gange mere omega 6 end omega 3.
Terapidosis: Nej
Mangelsymptomer: Som følge heraf er typiske danske spisevaner inflammatoriske (fremmer betændelse), hvilket antages at forårsage eller forværre en række sygdomme og skavanker.